"DitKanNietLanger"

Door MittaM op woensdag 31 maart 2010 10:59 - Reacties (29)
Categorie: Actueel, Views: 5.571

"DitKanNietLanger" dat is de naam van de handtekeningen actie die de ouders van een 7 jarig meisje die door 2 mannen misbruikt is gestart zijn. En omdat ik de actie volkomen terecht vind wil ik ook graag op deze manier wat meer bekendheid ervoor kweken.

Op de site: http://www.ditkannietlanger.nl/web/index.php (de site is wat brak opgebouwd en momenteel druk bezocht dus het kan even duren voor je daadwerkelijk wat ziet, heb geduld ;)) kan ieder die het met mij en deze mensen eens is zijn handtekening achter laten, zodat hopelijk eindelijk iets gedaan word aan dit soort achterlijke dader bescherming.
Ontvoering
Op 7 April 2009 hebben twee mannen ons dochtertje van 7 jaar ontvoerd en in de kofferbak van een auto meegenomen naar een camping in het zuiden van Nederland. Op deze camping hebben zij haar 12 uur in een caravan vastgehouden en seksuele handelingen met haar verricht.
Advies advocaat
De advocaat van n van de daders heeft hem geadviseerd niet mee te werken aan het gedragskundig onderzoek om op deze manier onder een TBS uit te komen.

Weigering
Deze dader heeft het advies van zijn advocaat opgevolgd, Hij heeft na zijn aanhouding geweigerd mee te werken aan een gedragskundig onderzoek. Vanwege de aard van het misdrijf is er zeer waarschijnlijk sprake is van een psychische stoornis. Door het uitblijven van een gedragskundig onderzoek is dat echter juridisch gezien niet vast te stellen. Als gevolg hiervan is hij niet tot TBS veroordeeld.

Conclusie
Een dader van een ernstig misdrijf kan in Nederland onder een Ter Beschikking Stelling (TBS) uit komen door niet mee te werken aan een gedragskundig onderzoek. Hierdoor kunnen geesteszieke delinquenten na een gevangenisstraf weer terug in de maatschappij zonder te zijn behandeld en zonder vast te stellen of die terugkeer veilig is. Zij kunnen dan vrijuit op zoek gaan naar nieuwe slachtoffer(tje)s. Dat kan ook u, uw partner of uw kind zijn!

DIT KAN NIET LANGER!
Wij vinden dit onacceptabel en vinden dat de wet hieromtrent gewijzigd moet worden!

Klik hier om het volledige vonnis te lezen.
DitKanNietLanger bij Omroep Gelderland.

Volgende: Contract aanbod 06-'10 Contract aanbod
Volgende: FIPO 03-'10 FIPO

Reacties


Door Tweakers user himlims_, woensdag 31 maart 2010 11:03

Begrijp me niet verkeerd maar handtekening acties, hyves actie groepen etc. wat doet het nu echt? Een positief gebaar - dat wel ... Verwacht weinig draagkracht :X tegen-actie wel :+

//edit - actie getekend

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 11:15]Door Tweakers user TheFes, woensdag 31 maart 2010 11:09

Ik zit hier op mijn werk vast aan IE6 en daarmee kan ik de site niet eens bekijken. Begrijp me goed, ik snap dat IE6 hopeloos verouderd is, en snap ook wel dat bepaalde functies niet ondersteund worden, maar wat ik van de site te zien kreeg, zag er nou niet bepaald web 2.0 uit.

Als je veel mensen wil bereiken, zorg dan dat iedereen het ook kan zien, en bouw niet een of andere browsercheck in als het niet nodig is.

Verder zou je bericht wel wat uitgebreider mogen. Ik snap dat je vind dat het niet langer moet kunnen dat 2 mannen een 7 jarig meisje misbruiken, maar wat kun je daar tegen doen met een handtekeningenactie? Als ik ergens voor teken, is het wel handig te weten waarvoor ik teken (ik snap dat dit wellicht ook op de site staat, maarja daar heb ik dus niets aan).

(Ik snap dat jij deze site niet hebt gemaakt, maar ik kan immers niets op de site zien, dus ook geen contact gegevens o.i.d.)

Door Tweakers user Jejking, woensdag 31 maart 2010 11:11

Die site doet inderdaad vervelend. Hier meerdere timeouts, beetje jammer.

Door Tweakers user MittaM, woensdag 31 maart 2010 11:14

De site is nogal overbelast. Gezien het feit dat waarschijnlijk het overgrote deel van de mensen het eens is met de actie en graag zou willen tekenen. Ik heb niet al te veel info gegeven omdat ik puur op de actie wou wijzen en er vanuit ging (mijn fout) dat iedereen gewoon op de website kon komen.

Ik heb de post aangepast met de info die ook op de site te vinden is.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 31 maart 2010 11:20

Het is evenwel een mes dat langs 2 kanten snijd. Zo lees ik o.a. op WP dat TBS geen garanties bied op resultaten (het is geen dwangbehandeling), maar dat het voor de veroordeelde ook geen garanties geeft op de termijn dat hij/zij in behandeling is. In dat opzicht kan ik er inkomen dat een verdachte daaraan weigerd mee te werken (niet dat ik de daden goedkeur).

Maar weet dat we op dit moment in Belgi met het omgekeerde zitten. Kim de Gelder wil net een internering (de belgische tegenhanger van tbs) bekomen en zijn advocaat heeft een tegenexpertise gevraagd omdat de gerechtspsychiaters hem toerekeningsvatbaar hebben verklaard.

Door Tweakers user Phyxion, woensdag 31 maart 2010 11:22

Ga hier zelf geen moeite insteken omdat er toch nooit iets mee gedaan wordt.

Door Tweakers user bonzz.netninja, woensdag 31 maart 2010 11:24

@Phyxion

er wordt niks mee gedaan omdat niemand er moeite insteekt.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 11:24]


Door Tweakers user woekele, woensdag 31 maart 2010 11:26

Ach, zorg gewoon dat in de gevangenis bekend wordt waarom zo-iemand er zit. Dan is TBS niet meer nodig, de medegevangenen slaan/steken 'm al dood...

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 31 maart 2010 11:28

Ach, zorg gewoon dat in de gevangenis bekend wordt waarom zo-iemand er zit. Dan is TBS niet meer nodig, de medegevangenen slaan/steken 'm al dood...
Als jij dat een oplosing vindt dan hoor je imho niet thuis in onze rechtstaat.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 11:29]


Door Tweakers user MittaM, woensdag 31 maart 2010 11:33

@woekele

Het is diep triest dat dit als enige oplossing gezien kan worden. Puur om dat de handhaver van de wet faalt om de juiste straffen toe te passen.

@Phyxion
En daarom is dus juist elk geluid dat het volk laat horen een goed geluid. Want als we niks doen dan hebben we sowieso nee h ;)

Door Tweakers user GemengdeDrop, woensdag 31 maart 2010 11:45

Dit probleem is niet even simpel op te lossen door een verdachte te 'dwingen' mee te werken. Iemand kan altijd weigeren mee te werken. Als 'ie gewoon z'n kaken stijf op elkaar houd dan is het daarmee af.

Bovendien is TBS iets heel anders dan gewone 'straf'. Als je by default iedereen die niet meewerkt TBS gaat geven dan ga je imho veel te ver. TBS is bedoelt voor alle 'gekken' die je niet in de samenleving rond wil hebben lopen zonder dat ze behandeld zijn en enigszins bijgestuurd. Maar daarvoor is het toch handig dat dit eerst goed vastgesteld is. In die volgorde aub.

Wat hier voorgesteld word is om iedere veroordeelde "voor de zekerheid" dan maar in een gesticht te stoppen. Dat is juridisch gewoon niet te doen. Bij een gewone gevangenis straf moet vooraf vast staan dat de persoon inderdaad schuldig is. Voor TBS geld waarschijnlijk iets soortgelijks, vooraf moet vaststaan dat je schuldig bent n dat je knettergek bent en een direct gevaar als je weer op vrije voeten zou komen. Als dat niet vastgesteld kan worden, jammer dan. TBS is een bijzonder zware maatregel die de overheid neemt om onze samenleving veilig te houden. Daar moeten we erg voorzichtig mee zijn.

Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar je kan niet de samenleving honderd procent 'veilig 'maken door voor elke mogelijkheid een wetje te bedenken. De overheid kan gewoon niet honderd procent veiligheid garanderen en dat mag je ook niet verlangen. Want elke maatregel heeft ook nadelen.
Iedereen vond destijds dat de overheid eerder had moeten ingrijpen in die gezinnen waar een van de ouders iedereen vermoord (we noemen dat dan een gezinsdrama). Maar niemand vond het ok dat de overheid achter de voordeur kwam kijken hoe we onze kinderen aan het opvoeden waren.

Je zal nooit met een wet kunnen voorkomen dat je kindje misbruikt word. Als je eigenlijk gewoon bedoelt dat een veroordeelde pedo nooit meer vrij komt, dan moet je aansturen op het invoeren van levenslang voor dit soort dingen, niet op het verplichten van TBS. Want, zou je er tevreden mee zijn als die veroordeelden in TBS (die inmiddels goed getraind zijn om zo vroeg mogelijk vrij te komen) na een x-aantal jaren weer vrij rondlopen? Vast niet.

Een andere maatregel die je zou kunnen overwegen is het invoeren van een levenslange tracking van vrijgelaten veroordeelden. Dingen als continue monitoring met maandelijkse gesprekken, contacten met de werkgever, gemeente. Wellicht zelfs een GPS enkelband, dat soort dingen. Dat zijn ook ongelofelijk zware maatregelen, maar juridisch een stuk makkelijker in te voeren.

quote van de website:
Zij kunnen dan vrijuit op zoek gaan naar nieuwe slachtoffer(tje)s. Dat kan ook u, uw partner of uw kind zijn!
Dus dat is eigenlijk het motief voor deze actie. U wilt deze mensen niet vrij rond hebben lopen. Verander dan gewoon het burger initiatief in: afschaffen TBS --> invoering levenslang. Het is een afweging, maar TBS is hier gewoon niet geschikt voor. Het hele idee van TBS is juist dat je het gebruikt voor die mensen die een 'probleem' hebben, maar later toch weer op vrije voeten moeten komen.

Met de actie van Ditkannietlanger.nl word het rechtssysteem er niet duidelijker op. En ik moet nog zien of zoiets wel standhoud. Dit komt misschien een beetje bot over, maar dat is zeker niet de bedoeling. Men moet voor het juiste doel de juiste middelen zoeken. Een tijdje terug nog was er veel kritiek op TBS omdat daarbij juist veel gestoorden weer op straat zouden staan. Nu lijkt het wel omgekeerd, maar ik heb het gevoel dat dit gewoon niet gaat helpen.

Desondanks, ik wens het slachtoffer veel sterkte met het verwerken van deze gebeurtenis.

Door Tweakers user woekele, woensdag 31 maart 2010 11:52

@Blokker_1999: ik vind het geen oplossing, het was meer synisch bedoeld...

Door Tweakers user AMD1800, woensdag 31 maart 2010 12:22

Zet wss minder zoden aan de dijk dan het pakken van een pistool, die laden met echte kogels en de dader neerschieten. Het is echt wachten totdat er zoiets gebeurt.

Lijkt me dus duidelijk dat ik wel teken. Ik vind niet echt dat TBS verplicht hoef te worden. Ik vind de keus tussen TBS en de echte doodstraf (elektrische stoel/kogel) wel een mooie keuzemogelijkheid.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 12:24]


Door Tweakers user Sorbo, woensdag 31 maart 2010 12:22

@The_Fes Hier op chrome doet ie ook moeilijk. Hoewel dat ook kan liggen aan de hoeveelheid bezoekers natuurlijk, deze actie wordt volgens mij aardig in de spotlight gezet, en waarschijnlijk draaien ze op een goedkoop hostingpakketje. Het duurt ook bijna een minuut om de site uberhaupt te laden...

Die Ruben Elshof (de "webdesigner", volgens mij een student webdesign @ Graafschap College, leert een snelle google me) heeft bovendien niet echt gelet op de requirements/eisen en de "regels" voor het schrijven van een pagina. Zo heeft ie een heel uitgebreid JS menutje geschreven, terwijl dit makkelijk met html/css kan (zelfde resultaat, beter toegankelijk) en maakt ie gebruik van tables :( Oh, en de validator haalt uit het kleine stukje HTML dat ie geschreven heeft ook nog even 45 fouten...

Verder is het ontwerp natuurlijk ook niet spetterend (blauwe gradients en meerdere "outer glows" in de header :9~ ), maar ach. De website functioneert (tenminste, zodra ie helemaal geladen is), en dat is in dit geval toch wel het belangrijkst.

Ontopic:

Dat iemand een TBS straf behandeling kan ontlopen door akkoord te gaan met een gedragsonderzoek en deze vervolgens te weigeren is natuurlijk van de zotten. Ik moet de site nog even wat beter doorlezen, maar als dit het punt is dat zij aan willen pakken, dan teken ik graag. Niks mis met een paar bugfixes voor een exploit in de wet ;)

Edit: foutje, iets te kort door de bocht gereageerd. Het is nog vroeg ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 12:46]


Door Tweakers user rob_erwt, woensdag 31 maart 2010 12:39

Dat iemand een TBS straf kan ontlopen door akkoord te gaan met een gedragsonderzoek en deze vervolgens te weigeren is natuurlijk van de zotten.
TBS is geen straf, maar een behandeling. Als je TBS krijgt, is het de bedoeling om je te genezen en dan weer tot de samenleving toe te laten. Sterker nog: wezenlijk onderdeel van TBS is de voorbereiding op die terugkeer in de samenleving (daar komt oa. dat proefverlof vandaan)

Straffen doen we in dit land met een verblijf in een gevangenis. Het komt bijvoorbeeld voor dat mensen eerst een straf moeten uitzitten in de gevangenis en dan in een TBS kliniek komen voor een behandeling.

Wat deze mensen willen is dat de dader gestraft wordt, wat ook gebeurt is: 10 en 7 jaar. En dat is behoorlijk lang. Stel je even voor dat je de afgelopen 10 jaar in de gevangenis zat: dan heb je de invoering van de euro niet meegemaakt op vrije voeten, aanslag op de Twim Towers niet, oorlog in Irak niet, 3 EK's en 2 WK's en en rits 2 Olympsiche spelen niet.

Overigens ben ik het zeker met deze straffen eens: wat de daders gedaan hebben is onvergefelijk. Ik zal de petitie alleen niet ondertekenen en wel om twee redenen:
  • Ik denk niet dat de straffen in nederland te laag zijn.
  • Verplichten van TBS lost niet het probleem op wat de ouders signaleren.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 12:39]


Door Tweakers user boomr, woensdag 31 maart 2010 13:03

heb dit vanmorgen op t nieuws gezien en heb daar ook gehoord dat een van de daders in de bak al flink onder handen is genomen door medegevangenen. Mag dit wss niet zeggen maar vindt dit een erg goede actie. Laat ze maar flink naar de klote geholpen worden die smeerlappen!

Ik ben het er persoonlijk wel mee eens dat deze mannen absoluut verplicht TBS opgelegd moeten krijgen. Ik denk persoonlijk dat er na hun straf nog eens ERG goed gekeken moet worden of deze mannen wel klaar zijn om terug in de samenleving gegooid te worden. Het mag natuurlijk absoluut niet zo zijn dat dergelijke gevallen vaker voorkomen.

Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 31 maart 2010 13:44

lj_tree, als de dader niet wenst mee te werken dan bied tbs ook geen enkele oplossing. Je moet het willen of het faalt toch.

Door Tweakers user rodie83, woensdag 31 maart 2010 13:53

@ GemengdeDrop

Ik had het echt niet beter kunnen verwoorden. Waar de ouders van dit slachtoffertje in "falen" is het uit elkaar halen van hun emotie en de "oplossing" die daaruit voortkomt en een neutrale, realistische blik. Dat kan ik ze niet kwalijk nemen, want als zoiets je gebeurd is het gewoon niet meer mogelijk om neutraal tegen zoiets aan te kijken.

Wel jammer van deze mensen vind ik het dat zij het nodig vinden om een dergelijke website in het leven te roepen. Het levert vooral veel stemmingmakerij op, juist vooral onder de mensen die in het algemeen niet de intelligentie bezitten om de consequenties van voorgestelde wetswijziging in volledigheid te beoordelen.

En die stemmingmakerij heeft weer invloed op de politiek, die er bij gebaat is om juist di groep aan te spreken. En dat is nu juist een beweging waar ik erg op tegen ben. Want als het niet-zo-erg-intelligente volk de politiek constant gaat vertellen wat er al dan wel niet veranderd moet worden (in dit geval ook nog eens op basis van emotionele gronden), dan levert dat per definitie teleurstellingen op voor datzelfde volk. En dan heeft de politiek het weer gedaan. Geen werkbare situatie dus.

En zo komt Wilders aan z'n stemmen

Door Tweakers user boomr, woensdag 31 maart 2010 14:14

Blokker, ik begrijp je punt maar dan moet je besluiten dergelijke gevaarlijke figuren op een andere manier aan te pakken. Wanneer zo iemand nog gevaarlijk blijkt te zijn, dan geen plekje terug in de samenleving. Het kan niet zo zijn dat iemand een gevaar vormt, maar besluit niet mee te werken en dus onder een degelijke therapie uitkomt.

Door Tweakers user GemengdeDrop, woensdag 31 maart 2010 14:22

@rodie83
Want als het niet-zo-erg-intelligente volk de politiek constant gaat vertellen wat er al dan wel niet veranderd moet worden (in dit geval ook nog eens op basis van emotionele gronden), dan levert dat per definitie teleurstellingen op voor datzelfde volk

Maar daar hebben we dus de eerste kamer voor. De tweede kamer is al een behoorlijke goede bariere voor niet werkende maatregelen (er moet immers een meerderheid zijn), maar de eerste kamer is in de praktijk ook redelijk onafhankelijk. Het zou niet de eerste keer zijn dat eerste kamer leden van een partij tegen het wetsvoorstel van tweede kamer leden van de zelfde partij stemmen.

Overigens, "niet zo intelligent" is niet zo'n handige woordkeus. Ik wil zeker niet iemand voor dom uitmaken. En sterker nog, als politicus kan je er maar beter rekening mee houden dat niet iedereen meteen inziet wat het effect van bepaalde dingen is. Of mensen nu minder inzicht hebben of meer, dat maakt niet uit, je zal toch een manier moeten vinden om ze tevreden te stellen. In die zin is de actie van ditkannietlanger.nl gewoon legitiem, ze maken gebruik van de democratische middelen die ons ter beschikking staan. Wat dat betreft --> respect. Ik heb liever iemand die actie onderneemt dan iemand die alleen maar klaagt. :)

Door Tweakers user Marcks, woensdag 31 maart 2010 14:51

Overigens, "niet zo intelligent" is niet zo'n handige woordkeus. Ik wil zeker niet iemand voor dom uitmaken. En sterker nog, als politicus kan je er maar beter rekening mee houden dat niet iedereen meteen inziet wat het effect van bepaalde dingen is.
De woordkeus is misschien een beetje bot, maar er is een grote groep mensen die over dit onderwerp nauwelijks verstand van zaken hebben, zich niet in de materie hebben verdiept, gewoonweg het inzicht missen om deze problematiek te doorgronden of er niet met een neutrale of realistische blik naar kunnen kijken, doch ze hebben er wel een mening over, maken deze graag kenbaar en zijn ten volste van hun gelijk overtuigd, terwijl de groep mensen wier mening eigenlijk veel waardevoller is, vaak genuanceerder over de materie denkt, een minder populair standpunt aanhangt en bovenal veel kleiner is.

Hiermee wil ik overigens niet de voorstanders van deze actie in diskrediet brengen; 't is natuurlijk onzin dat de massa per definitie ongelijk zou hebben, laat staan geen recht van spreken, maar ik vind het wel prijzenswaardig dat op T.net bijna altijd een verstandige discussie op hoog niveau kan plaatsvinden, ook over onderwerpen waar sterke doch eenzijdige sentimenten breed heersen.

Door Tweakers user rodie83, woensdag 31 maart 2010 15:44

Maar daar hebben we dus de eerste kamer voor. De tweede kamer is al een behoorlijke goede bariere voor niet werkende maatregelen (er moet immers een meerderheid zijn), maar de eerste kamer is in de praktijk ook redelijk onafhankelijk. Het zou niet de eerste keer zijn dat eerste kamer leden van een partij tegen het wetsvoorstel van tweede kamer leden van de zelfde partij stemmen.
Uiteraard! Maar dat bedoel ik niet zozeer. De huidige tendens is (versimpeld hoor) zo:

1. Volk wil wat en roept;
2. Politiek bespeurt tendens;
3. Politiek doet beloftes om te voldoen aan wil van volk met bedoeling stemmen te winnen;
4. Politiek komt erachter dat het niet werkt, of dat andere partijen er niet aan willen;
5. Politiek faalt in het uitleggen van waarom het niet werkt;
6. Volk is boos op politiek omdat ze beloftes niet waarmaken;
7. Volk vertrouwd niet meer op politiek

Vervolgens: de hele ketting begint opnieuw bij stap 1. En zo creeer je een (imo negatieve) spiraal die erg lastig is te beeindigen. Nogmaals, dit is een rg versimpelde weergave. Wat ik wl hiermee wil aangeven is dat door te beginnen met stap 1 je politici in een onmogelijke spagaat brengt. Het inititatief van "DitKanNietLanger" doet daar aan mee.

Overigens vind ik ook niet dat dit soort initiatieven verboden zouden moeten worden. Dat zou nergens op slaan en bovendien de vrijheid van meningsuiting sterk schenden. Wl vind ik dat mensen moeten beseffen dat je niet kan verwachten dat er iets veranderd omdat jij zomaar een voorstel doet, zonder al teveel onderbouwing (of emotionele onderbouwing, wat wel onderbouwing lijkt te zijn, maar het niet is in dergelijke gevallen). En hoe meer mensen meedoen aan dit initiatief hoe minder de nadruk zal komen te liggen op de onderbouwing maar des te meer op het (grote) aantal mensen wat hetzelfde vind. En hoe groter die groep mensen, hoe groter de teleurstelling en het wantrouwen bij stap 6 van bovenstaande. En hoe harder en ongenuanceerder de volgende keer wordt geroepen (de grote "wanneer gaan ze nou eens luisteren naar het volk" redenatie).

Dus met alle respect voor het verlies en de frustratie van de initiatiefnemers: we schieten er niks mee op (althans, niet op deze manier).

Overigens, excuus voor de woordkeus. Intelligentie bestaat in vele vormen en maten. Ik bedoel uiteraard zoals Marcks ook stelt "mensen die het inzicht missen om deze problematiek te doorgronden"

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 15:50]


Door Tweakers user Silent7, woensdag 31 maart 2010 19:26

U zegt dat u weer de maatschappij in kan?
mooi dat gaan we even testen.
even wat electroden plakken. zo klaar... bekijk deze foto's eens.
Hmm uw hartslag gaat toch wel erg te keer en ook zien we dat er bepaalde hersendelen worden aangesproken, dit zijn effecten die u niet onder controle heeft.
Dus aan u de keuze met drie mogelijkheden:
1 fysieke castratie, u kan na de operatie gaan en hoeft zich nooit meer te melden
2 chemische castratie voor 5 jaar waarna u wederom dit onderzoek zult ondergaan, u kan na de spuit direct naar buiten
3 u gaat nog 5 jaar in gesloten behandeling waarna we deze test wederom doen en u ofwel voor dezelfde keuzen staat als nu of als genezen de deur uitmag.

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 19:26]


Door Tweakers user Toppe, woensdag 31 maart 2010 19:55

Politiek, een groot leugen. Waarom niet gewoon niet tweede kamer maar 'Firma List & Bedrog'. Als ik iemand op klap op z'n --mond-- verkoop, krijg je zo onderhand meer dan als je iets gewoon ff neer steekt of ff dood schiet. Je brengt iemand om het leven, of in dit geval, je verpests iemand leven.

Is een rechter nou dom? Als mens weet je toch dat iemand niet goed in zijn bovenkamer is als iemand een 7 jarig meisje bepaalde dingen 'verplicht?', sorry maar daar kan zelfs Gerard Spong niets aan veranderen.

Waar gaan we naar toe met deze klote wereld? Je kan van alles ongestraft doen, ongelofelijk! Balkende zou z'n dochtertje eens moeten afstaan -niet letterlijk in deze context- dan piepen ze met zijn alle wel anders.

Waarom als je hier iemand vermoord, krijg je 3 tot 4 jaar? Donderop en sterf met die klote politiek!

hij in of omstreeks de periode van 7 april 2009 tot en met 8 april 2009 te Brielle, althans in Nederland, tezamen en in vereniging met een ander of anderen, althans alleen, (opzettelijk) handelingen die (mede) bestonden uit het seksueel binnendringen van het lichaam, te weten het inbrengen van de penis en/of vingers in de vagina en/of anus door verdachtes mededadader ([mededader], heeft gepleegd met [slachtoffer], geboren op [geboortedatum], die toen de leeftijd van twaalf jaren nog niet had bereikt;


De rechtbank acht bewezen dat verdachte bij deze ontvoering (mede) de bedoeling had [slachtoffer] te misbruiken. [mededader] heeft verklaard dat hij het “voor de kick” heeft gedaan maar verdachte heeft verklaard dat [mededader] al dagen vr de ontvoering met hem heeft gesproken over zijn seksuele plannen met [slachtoffer].


WAT EEN APEN!!

Ik teken dit zeker!

[Reactie gewijzigd op woensdag 31 maart 2010 20:04]


Door Tweakers user Blokker_1999, woensdag 31 maart 2010 21:23

Als mens weet je toch dat iemand niet goed in zijn bovenkamer is als iemand een 7 jarig meisje bepaalde dingen 'verplicht?', sorry maar daar kan zelfs Gerard Spong niets aan veranderen.
Daar ga ik niet helemaal mee akkoord. In onze maatschapij is zoiets moreel verwerpelijk, maar enkel en alleen omdat we dat zo geleerd hebben als maatschapij.

Wat mogelijk is binnen een maatschapij, binnen een gemeenschap van mensen is iets dat continue in beweging is. Neem nu homoseksualiteit. 50 jaar geleden werden homoseksuelen ook als ziek bestempeld (en door sommige conservatieven vandaag de dag nog altijd) maar ondertussen is zoiets maatschapelijk aanvaard en mogen ze zelfs trouwen.

Pedofilie zie ik nu zelf ook niet direct iets worden dat maatschapelijk aanvaard zal worden maar om nu te zeggen dat die mensen ziek zijn en genezen kunnen worden vind ik een gewaagde uitspraak. Wat we dan willen zeggen is dat we die mensen willen brainwashen om te voldoen aan wat wij aanvaardbaar vinden.

Door Tweakers user Toppe, woensdag 31 maart 2010 23:05

Denk dat je mijn reactie verkeerd opvat, dit soort mensen moeten ze voor altijd opsluiten, of je nou wel of geen TBS accepteert. TBS mag wel, maar niet meer vrijkomen.

Stop ze in de cel, tattooer op rug 'Ik ben pedofiel' en succes. n ding moet je in de gevangenis niet mee aankomen: als je aan kinderen zit, ongeacht wat voor marnier!

Door Tweakers user Creep, donderdag 1 april 2010 08:56

Zet even www. in je link voor ditkannietlang.nl, dan kom je ook daadwerkelijk op de site.

Door Tweakers user Taartvarken, vrijdag 2 april 2010 17:10

Dit is uiteraard heel erg, maar ik begrijp iets niet.
Ik heb het volledige vonnis gelezen, en bovenin staat het volgende:

"De mannen zijn veroordeeld tot tien jaar cel en tot zeven jaar cel met tbs met dwangverpleging."

Reageren is niet meer mogelijk