Actuele onderwerpen.

"DitKanNietLanger"

Door MittaM op woensdag 31 maart 2010 10:59 - Reacties (29)
Categorie: Actueel, Views: 5.583

"DitKanNietLanger" dat is de naam van de handtekeningen actie die de ouders van een 7 jarig meisje die door 2 mannen misbruikt is gestart zijn. En omdat ik de actie volkomen terecht vind wil ik ook graag op deze manier wat meer bekendheid ervoor kweken.

Op de site: http://www.ditkannietlanger.nl/web/index.php (de site is wat brak opgebouwd en momenteel druk bezocht dus het kan even duren voor je daadwerkelijk wat ziet, heb geduld ;)) kan ieder die het met mij en deze mensen eens is zijn handtekening achter laten, zodat hopelijk eindelijk iets gedaan word aan dit soort achterlijke dader bescherming.
Ontvoering
Op 7 April 2009 hebben twee mannen ons dochtertje van 7 jaar ontvoerd en in de kofferbak van een auto meegenomen naar een camping in het zuiden van Nederland. Op deze camping hebben zij haar 12 uur in een caravan vastgehouden en seksuele handelingen met haar verricht.
Advies advocaat
De advocaat van één van de daders heeft hem geadviseerd niet mee te werken aan het gedragskundig onderzoek om op deze manier onder een TBS uit te komen.

Weigering
Deze dader heeft het advies van zijn advocaat opgevolgd, Hij heeft na zijn aanhouding geweigerd mee te werken aan een gedragskundig onderzoek. Vanwege de aard van het misdrijf is er zeer waarschijnlijk sprake is van een psychische stoornis. Door het uitblijven van een gedragskundig onderzoek is dat echter juridisch gezien niet vast te stellen. Als gevolg hiervan is hij niet tot TBS veroordeeld.

Conclusie
Een dader van een ernstig misdrijf kan in Nederland onder een Ter Beschikking Stelling (TBS) uit komen door niet mee te werken aan een gedragskundig onderzoek. Hierdoor kunnen geesteszieke delinquenten na een gevangenisstraf weer terug in de maatschappij zonder te zijn behandeld en zonder vast te stellen of die terugkeer veilig is. Zij kunnen dan vrijuit op zoek gaan naar nieuwe slachtoffer(tje)s. Dat kan ook u, uw partner of uw kind zijn!

DIT KAN NIET LANGER!
Wij vinden dit onacceptabel en vinden dat de wet hieromtrent gewijzigd moet worden!

Klik hier om het volledige vonnis te lezen.
DitKanNietLanger bij Omroep Gelderland.